Translate

torsdag 12. januar 2017

Jula varer litt til...

Vi har feiret jul i flere omganger, både vestlig og østlig (ortodoks). Julepynten er fremdeles oppe i Frelsesarmeens lokaler, på kontoret her vi jobber, og ute i byen.

Bilderesultat for ded maroz

I Ortodoks tradisjon kalles julenissen for "Fader Frost" og han bor sammen med barnebarnet "Snøjenta". De kommer på besøk til barn mellom nyttår, som ble innført som den store feiringa i sovjettiden, og den ortodokse julen, som er 7. januar.
Fader Frost er vinterens konge. Han ligner veldig på julenissen.


 

Nastya Kalantay sitt bilde.

Opptakten til jul ble markert her, som så mange andre steder, med adventslys inne, og julegryte ute. Det er ingen lang tradisjon med Frelsesarmeens julegryte ute i byen, men det blir mer og mer vanlig. Og det blir lagt merke til og tatt godt imot.

ხსნის არმია რუსთავი sitt bilde.

"Julegrytedansen" har ikke tatt helt av ennå, men det kommer nok det også.

Sergiu Nica sitt bilde.

Армія Спасіння "Київський Маяк" / The Salvation Army Kyiv Mayak Corps sitt bilde.

Inntektene fra julegryta er ikke store, men de øker for hvert år, og det betyr at vi kan hjelpe flere mennesker, og gi mange en ekstra oppmuntring og hjelp til jul.

Korpus Ialoveni Ialoveni sitt bilde.

Media har vært interessert i hva Frelsesarmeen gjør med pengene som samles inn, og denne uka ble det gjort et intervju med en av korpsoffiserene i Moldova som ble vist på nasjonalt TV.

Du kan se det HER

Vinteren holder fortsatt grepet med snø og kulde. Det er vakkert, og vi nyter det når vi har en varm leilighet vi bor i, og ikke problemer med å komme oss dit vi skal i hverdagen. Vi er heldige, og takknemlige for alt dette som vi ikke tar som en selvfølge, men som gode gaver og velsignelser.

Magna Våje Nielsen sitt bilde.

Det er også en stor velsignelse å være her og være med i arbeidet sammen med alle våre fantastiske kolleger i de fire landene vi jobber i.

Vær gjerne med å be for Frelsesarmeen i EET, og for alle offiserene som har en utfordrende hverdag.

1 kommentar:

  1. Takk for informativt innlegg. Veldig fint å se hva som skjer hos dere :)
    Ønsker dere et velsignet godt år :)

    SvarSlett