Translate

søndag 18. oktober 2015

Høst og litt annet

Nå er det høst i Moldova.
Vi har vært på to fine møter denne helga. 
På lørdag var det velkommen for Ronda Gilger, ny Divisjonssjef i Moldova. 


I dag var det innsamling av offer i selvfornektelses kampanjen (en måned), og vi var på møtet i Chisinau Central korps. Alteret var fullt av alle Herrens gode gaver til oss, og vi fikk være med å gi litt tilbake som kan deles med de mange i andre deler av verden, som ikke har så mye.


Etter møtet tok jeg meg en tur i området der vi bor. Ikke langt fra oss er det et ganske stort marked med boder der man kan få kjøpt alt fra doruller til fisk, grønnsaker og elektriske artikler. ( jeg vet ikke helt hva som kommer innimellom der, men...) her var det også overflod av Herrens gode gaver til oss som bor i Moldova. Nydelig!


Og så litt personlig om hvordan vi bor.
Jeg har vist bilder av det fine huset vi bor i, jeg har skrevet litt om at det jobbes med å gjøre alt ferdig, og så videre, og at vi bor litt midlertidig.
Ja det gjør vi altså ennå, etter snart tre måneder.

Vi kom den 27. juli og flyttet inn på to hotellrom i det huset vi bor i. Huset har vært hotell, så det var fine og greie rom, men litt stusselig å måtte gå ut i gangen for å komme fra soverom til oppholdsrom.

Da arbeiderne skulle legge nytt laminat på gulvet fant de at underlaget var svært dårlig og måtte skiftes. Det forsinket sikkert arbeidet med et par uker, og å jobber de heller ikke særlig raskt... Det er fire leiligheter ved siden av hverandre som skal renoveres, så alt tar tid.

Den første oktober kom kadettene for å bo her og ha undervisning, og vi måtte flytte til den leiligheten som vi skal bo i permanent, men som absolutt ikke var ferdig og klar for innflytting.De holdt på å montere AC anlegg og bore hull i vegger og gulv. (les støv overalt!) De måtte også pusse og male veggene. (les mer støv og lukt) De monterte kjøkkeninnredning, og vaskemaskin og salongmøbler sto stablet midt på gulvet i 1. etg.

Nå har vi kommet et skritt videre, eller kanskje to.
Vi har teppe på gulvet i 2. etg. Vi har til og med gulvlistene på plass. Salongen er plassert i 2. etg. så vi kan sitte i sofaen og spise ved salongbord iallefall. Vi har fått noen bilder på veggene og bøker i hylla, så det er blitt riktig koselig.
PÅ fredag kjøpte vi spisebord og stoler, og på lørdag ble det koplet til vann i vasken på kjøkkenet så nå kan vi faktisk vaske opp der istedet for på badet! Hipp hurra! Det er litt rart hvor glad man blir over å ha vann i krana på kjøkkenet :-)

Vi gleder oss til alt blir ferdig, og vi gleder oss over at vi har det så godt på alle vis! Selv om vi må vente på noe så er vi takknemlige over alle Herrens gode gaver.
Gud er god!

1 kommentar:

 1. Blir nok enda mer takknemlig når en har måtte klare seg uten
  slike bekvemmeligheter ei god stund.
  Ikke enkelt å skulle jobbe og leve så pass primitivt.
  Men det virker som dere takler det greit.
  Kommer til å bli kjempebra når alt endelig er på plass
  Ønsker dere fortsatt Guds velsignelse over arbeidet :)

  SvarSlett