Translate

søndag 5. mars 2017

Gode prosjekter

For noen uker siden hadde vi besøk av to damer fra prosjektavdelingen ved Internasjonalt Hovedkvarter i London. De kom for å se på noen av prosjektene som Frelsesarmeen driver i Moldova, med støtte fra andre land.
Vi var spente, men så fram til besøket. Det er alltid godt å vurdere og evaluere det som gjøres slik at vi ser om vi virkelig jobber mot de målene vi har satt oss, og i hvilken grad vi når dem.
Programmet var lagt opp slik at vi skulle besøke ett korps hver dag, og i tillegg ha en dag på kontoret med tid til samtale og diskusjoner.

Vi skulle se på "See me!"  Det er et etter - skoletid tilbud, med mat, aktiviteter og leksehjelp til barn.

 "See me!" drives ved fem av korpsene i Moldova, og flere andre korps har også lignende prosjekter, både i Moldova og i de andre landene i Territoriet.


Vi dro til Ungheni, Beltsi, Hinchesti og Dubossari. Fire korps med ganske forskjellige hus å drive sine aktiviteter i.Siden det framdeles var vinter og snø på veiene, valgte vi å ikke kjøre helt nord til Edinets denne gangen.  
 
 Barna tegnet et kart over byen og områder der de bor.
Så forklarte de hva alle tingene var, hva de likte best, hva de ikke likte så godt, og hva de gjerne ville forandre.
Ruth og Elizabeth som kom fra London, så, hørte og lærte, og mye disse dagene. Det var fnt for meg også å høre det barna fortalte om deres liv og stedet der de bor.
Ruth noterer på tegningene. Disse blir med tilbake til London og er en del av evalueringen.Dubossari korps har ikke mye plass, men mye hjerterom!

Jeg håper at See me! kan få en god anbefaling og muligheter til å fortsette i flere år, med god støtte fra glade givere i Norge.


Februar i Moldova. Vinterens siste snø ligger ennå, men våren er på vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar