Translate

mandag 30. mai 2016

Liv i Lviv

I begynnelsen av mai fikk vi enda en tur til Ukraina. Det er både fint og spennende å få besøke de ulike stedene der Frelsesarmeen arbeider i dette vidstrakte landet.
Denne gangen fikk vi noen dager i Kiev med gode samtaler med divisjonslederne der, og vi fikk også en tur til Lviv som ligger ganske nær grensa til Polen.

Turen mellom Kiev og Lviv tar 5 timer med ekspresstog. Det var en behagelig reise gjennom vakkert landskap. Lviv er en gammel by med interessant og spennende historie, brosteins gater og mange flotte, gamle bygninger. Absolutt verd et turistbesøk.

Frelsesarmeen holder til midt i et nyere område av byen med mange boliger på alle kanter. Arbeidet ble forsøkt startet for flere år siden, men ble etterhvert lagt ned for, så å bli startet på nytt for to år siden. Nå er det et aktivt korps med både barn og voksne på samlinger flere ganger i uka. Frelsesarmeen forsøker å bygge et godt nettverk i lokalmiljøet både med andre kirker, med myndigheter og med dem som bor der.Mange av de som kommer på møter og samlinger er flyktninger i eget land. De kommer fra krigs området lenger sør-øst i landet. De har flyktet fra alt de eide, og forsøker å etablere seg på nytt i Lviv.

Vi fikk være med om møte søndag formiddag der Jostein talte og en stor gruppe speidere fikk utdelt nye merker. Lokalet var overfylt ( 45 stk) og praten gikk livlig under fellesskaps måltidet etterpå.
Aktiviteten er stor, og arbeidet vokser i Lviv.

Frelsesarmeen leier rom i andre etasje i dette huset, men det blir fort for lite. Vi håper å kunne kjøpe hele huset, det vil gi oss bedre muligheter i Lviv slik at stadig flere kan få høre evangeliet og oppleve Jesu kjærlighet gjennom Frelsesarmeens tjeneste.


Vær gjerne med å be for Frelsesarmeen i Lviv, og takk for alle mulighetene som åpner seg der for evangeliet om Jesus.

1 kommentar:

  1. Veldig interressant å lese om det arbeidet som foregår
    der dere er. Flott at arbeidet vokser
    Ønsker dere fortsatt Guds tike velsignelse :)

    SvarSlett