Translate

fredag 27. mai 2016

Iasi

En tur fra Chisinau i Moldova til Iasi i Romania tar ikke mer enn tre timer hvis grensepasseringen går greit. Vi brukte ca fire timer da vi kjørte dit i slutten av april. Frelsesarmeens internasjonalsekretær for Europa, Kommandør Birgitte Brekke - Clifton var med oss  i bilen på sitt korte besøk til Moldova og Romania.

Dette var vårt første besøk til Frelsesarmeen i Iasi, og en veldig positiv opplevelse. Samtidig var det også en delegasjon fra Norge på besøk til Geneza prosjektet som drives med midler fra Norge og Norway Grants. Det var selvfølgelig hyggelig å treffe dem også!Vi ble tatt godt imot og vist rundt i lokalene som rommer forsamlingslokale og fasiliteter for ulik sosial hjelp til trengende i Iasi. Korpset har fullt hus når de samles til søndagsmøter. Det kommer stadig nye soldater til, og mange barn blir juniorsoldater. Frivillige medhjelpere er med på klesutdeling, leksehjelp, matutdeling, vaskeri, dusj, o.s.v. 

 

Geneza prosjektet holder til i et annet hus. Prosjektet har åpne dører for barn når de kommer fra skolen. De får et godt måltid mat, de får leksehjelp og ekstra undervisning i engelsk rumensk, matte og data. Barna får også helseundersøkelser og oppfølging av lege og sykepleier ved behov. Familiene får oppfølging, og foreldrene får også undervisning slik at de som aldri har gått på skole og ikke kan lese, får en ny mulighet til å lære.
Jesu kjærlighet er en sentral drivkraft i alt det som gjøres her, og både barn og voksne berøres av det. 

 


Offiserene har en drøm om å få enda et hus til rådighet i denne byen. Det vil gi Frelsesarmeen muligheter til å hjelpe enda flere fattige og vanskeligstilte familier med mat og klær, klesvask og dusjing. Dersom drømmen blir virkelig vil de også selvfølgelig åpne enda et korps slik at flere mennesker blir nådd med evangeliet og får et sted med muligheter for fellesskap og tilbedelse.

Vær gjerne med å be for Frelsesarmeen i Romania, og spesielt i Iasi. Takk for alle de herlige menneskene der, og for Guds grenseløse kjærlighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar